#

У Яготині дошкільнят навчають любити природу

01.03.2021 15:30
У Яготині дошкільнят навчають любити природу
Оксана Миненок

Нещодавно Оксана Миненок, яка є директоркою  Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників, провела онлайн засідання

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Яготинської міської ради, засідання було на тему: "Екологічний розвиток дітей дошкільного віку".

Під час теоретичного блоку Миненок зазначила, що важливим завданням освітнього процесу закладу дошкільної освіти є екологічний розвиток дошкільнят.

Відповідно до завдань Базового компоненту дошкільної освіти завданням педагогів закладу дошкільної освіти є сформувати основи природничо-екологічної компетентності, ввести дитину у світ рідної природи, виховати любов до неї, розвинути пізнавальний інтерес до її явищ, - йдеться у повідомленні.

Участь у різноманітних видах діяльності на заняттях, під час практичного блоку, продемонстрували вихованці середньої та старших інклюзивних груп ЗДО №3 "Ромашка".

Розповідається, що злагоджену роботу вихованців логопедичної групи учасники засідання мали можливість оцінити під час заняття «Сміттєва небезпека», вихователь Палазенцева. Педагог на занятті продемонструвала як потрібно формувати елементарні навички з сортування сміття у дітей дошкільного віку, використовуючи ігрові прийоми.  

Наприкінці  Оксана Миненок провела "круглий стіл" на тему: "Форми роботи з формування природничо-екологічної компетентності у дітей дошкільного віку", під час якого вихователі поділилися своїм досвідом роботи з використанням інноваційних методів екологічної роботи з дошкільнятами.

На завершення було підведено підсумки засідання та вихователі закладів дошкільної освіти прийняли методичні рекомендації.

Нагадаємо, що 26 лютого в КНП "Яготинська ЦМЛ" почалася вакцинація медичних працівників.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: