#

У Яготині перевізники будуть звітуватися про використані талони

13.02.2019 06:56
У Яготині перевізники будуть звітуватися про використані талони
Сорок п’ята сесія Яготинської міської ради

Вчора, 12 лютого, під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.  у сесійній залі міської ради відбулось засідання позачергової сорок п’ятої сесії Яготинської міської ради

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на сайт Яготинської міської ради.

У сесії взяли участь: керівний склад Яготинської міської ради, член виконавчого комітету міської ради В.Ф. Сапронайтіс, голова Яготинської районної державної адміністрації В.С. Шмигановський, головний лікар комунального некомерційного підприємства "Яготинська центральна районна лікарня" Яготинської районної ради В.С. Нескорожений, лікар хірург-ендоскопіст КНП "Яготинська ЦРЛ" О.В. Буйновський, представники громадської організації "Від Родини До Родини", керівники комунальних підприємств міської ради, жителі міста та представники засобів масової інформації.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

На початку засідання депутати направили вільні залишки загального фонду міського бюджету в сумі 1 810 325 грн. на видатки бюджету. Зокрема:

- 46 179 грн. на організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності міської ради;

- 658 тис. грн. на компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян;

- 22 тис. грн. на відзначення жителів міста до Яготина до Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів та 3 000 грн. на святкові заходи;

- 21 500 грн. комунальному підприємству міської ради "Яготинська ЖЕК" для придбання протигазів.

"Ці кошти виділені підприємству у грудні 2018 року, але не були закуплені протигази, оскільки завершувався бюджетний рік, тому кошти перейшли у суму вільних залишків. Сьогодні вони повторно направляються до комунального підприємства, щоб Яготинська ЖЕК мала змогу закупити протигази працівникам", - зазначила начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь.

- 11 038 грн. СКП міської ради "Ритуал" для оплати праці особам, які виконують громадські роботи на підприємстві по заборгованості по аліментах;

- 18 296 грн. до КП міської ради "Яготинська ЖЕК" для оплати послуг по договорах розчистки прибудинкових територій "Це сума з грудня 2018 року, яка виділялась на весь зимовий період", - наголосила Валентина Михайлівна.

- 450 тис. грн. на виготовлення містобудівної документації, зокрема 150 тис. грн. – на детальні плани території, які повернуться до міського бюджету за рахунок переможців земельних торгів та 300 тис. грн. для виготовлення Історико-архітектурного плану;

- 80 312 грн. для документації із землеустрою;

- 500 тис. грн. субвенція районному бюджету на медицину для придбання відео ендоскопічного апарату, який дозволяє з максимальною точністю виявити патологічні зміни в організмі людини на ранніх стадіях.

Додатково депутати направили вільні залишки спеціального фонду міського бюджету в сумі 2 263 406 грн. на видатки бюджету. Це:

- 320 666 грн. комунальному підприємству "Яготинська ЖЕК" для завершення робіт по реконструкції системи газопостачання по вул. Леонтовича, 1, 7 та вул. Ветеранів, 6.

"Ці кошти виділені наприкінці 2018 року, але не використані у зв’язку зі зниженням температурного режиму. Оскільки завершувався бюджетний рік ці кошти перейшли у суму вільних залишків. Сьогодні вони повторно направляються до комунального підприємства, щоб завершити роботи", - зазначила начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь.

- 1 682 849 грн. КП "Комунальник" для завершення капітального ремонту пішохідного мосту через залізничні колії. "Це кошти договірних зобов’язань виділених у 2018 році, але оплата проводиться згідно графіку виконання робіт, завершення яких планується у І кварталі 2019 року", - наголосила міський голова Н.М. Дзюба.

- 259 891 грн. це виконання робіт по землеустрою.

За результатами прийнятих рішень були внесені зміни до рішення Яготинської міської ради від 20.12.2018 № 1761-44-VII "Про міський бюджет м. Яготина на 2019 рік".

Розглянуто питання про розміщення тимчасових вільних коштів міського бюджету на депозитному рахунку в установі банку.

"На Ваш розгляд виноситься Програма фінансування видатків із місцевого бюджету на компенсаційні виплати за пільговий проїзд в м. Яготині на 2019 рік", - зауважила заступник міського голови О.І. Федина.

Зокрема Програма передбачає пільговий проїзд в міському автотранспорті особам, які мають право на безкоштовний проїзд та особам, які досягли пенсійного віку.

"Відповідно до умов Програми, жителю м. Яготина, Червоного Заріччя та Соколівщини, будуть надаватись талони для безкоштовного проїзду - 24 квитки на квартал, які будуть дійсні за умови пред’явлення відповідного посвідчення, який дає право на пільгу", - зауважила Олена Іванівна.

Також, щомісячно перевізники будуть звітуватись про використані талони до міської ради для отримання компенсаційних виплат.

"Якщо талони не були використані на протязі кварталу, вони втрачають свою силу", - додала заступник міського голови О.І. Федина.

Після обговорень були відхилені проекти рішень:

- про звернення Яготинської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів України і міністрів, Верховної Ради України і народних депутатів України, Ради Національної безпеки і оборони щодо захисту інституції сім"ї в Україні;

- про звернення до Кабінету Міністрів України щодо ліквідації інституції Урядового уповноваженого з гендерної політики та формування в центральному органі влади структурного підрозділу, який буде відповідальним за сім’ю.

Наостанок були розглянуті депутатські запити А.Г. Васюти щодо ремонту дорожнього покриття вул. Бондаренка, надання ритуальних послуг приватними підприємцями міста та ряд земельних питань.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: