#

У якому районі Київщини найбільше сонячних батарей? (ФОТО)

04.03.2021 11:40
У якому районі Київщини найбільше сонячних батарей? (ФОТО)
Фото з мережі інтернет

ДТЕК Київські регіональні електромережі упродовж 2020 року підключили 559 нових сонячних електростанцій до своєї мережі, таким чином увійшовши до трійки лідерів приєднання сонячних електростанцій до мереж в Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу ДТЕК Київські регіональні електромережі.

У ДТЕК розповідають, що загалом в Київській області 2344 домогосподарств, які виробляють екологічно чисту електроенергію та забезпечують не тільки власні потреби, а й продають залишок в мережу. Таким чином Київську область обігнали в рейтингу лише Дніпропетровська із 4017 домашніми СЕС та Тернопільська, яка має 2512.

ДТЕК трансформує бізнес згідно Нової стратегії 2030, яка заснована на принципах ESG, цінностях і відповідальності за прогрес у досягненні Цілей Сталого розвитку Глобального договору ООН. Наша компанія забезпечує безперешкодний доступ до інфраструктури мереж для всіх клієнтів. Загалом в області вже активно використовують відновлювані джерела енергії понад 2 тисячі сімей. Це наш внесок у декарбонізацію української енергетики, збереження навколишнього середовища і формування екологічного майбутнього для нових поколінь, –  розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

У компанії відзначають, що попит на підключення малої розподіленої генерації до інфраструктури електромереж регіону залишається стабільно високим. У трійці лідерів виробників екологічно чистої енергії:

  • Бучанський район — 376;
  • Броварський район — 305;
  • Бориспільський район — 248;

Нагадаємо, що через збільшення потоку клієнтів на Обухівщині побудують нові підстанції та реконструюють вже існуючі.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: