#

На Обухівщині модернізують електромережі та побудують нові потужності (ВІДЕО)

26.02.2021 12:20
На Обухівщині модернізують електромережі та побудують нові потужності (ВІДЕО)
Фото з мережі інтернет

Генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда повідомив, що через збільшення потоку клієнтів на Обухівщині побудують нові підстанції та реконструюють вже існуючі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку ДТЕК Київські регіональні електромережі у Facebook.

Віталій Швайда розповів, що проблему з приєднанням нових клієнтів до Обухівського енерговузла у компанії знають та навіть знають як її вирішити. Зокрема до кінця року ДТЕК планує побудувати нову підстанцію з двома потужними трансформаторами та кабельною лінією, а вже наступного року передбачена реконструкція підстанції "Дачна".

Окрім цього у ДТЕК Київські регіональні електромережі поділились планами на майбутнє: з 2022 по 2024 р. запланована реконструкція повітряних ліній Васильків-Обухів та Обухів-Трипільська ТЕС.

Також Віталій Швайда розповів про причини перевантаження мережі:

Причиною перевантаження мереж стало збільшення за останні 10 років потоку клієнтів, бажаючих приєднатися до мереж компанії в Обухівському районі. Починаючи з 2000-го року забудовники масово будували житло, ставили власні підстанції в населених пунктах від Обухова до Києва, Козині, Нових Безрадичах, Українці, Дмитровичах. Вони вводили значні потужності. А існуюча мережа не мала відповідних технічних параметрів та потрібної пропускної здатності. В результаті потужність цих підстанцій сьогодні у 3 рази перевищила допустиме навантаження на підстанцію. А дефіцит потужності для приєднання нових клієнтів в Обухові та навколишніх населених пунктів, з якими укладено договори, сягнув 16 МВт. Наприклад, на одну сучасну квартиру для приєднання необхідно 5 кВт. Через це компанія була вимушена обмежувати клієнтів у приєданні, більше ніж на 5 кВт.

Нагадаємо, що жителька Підгірців Обухівського району Надія Бевз разом зі своїм чоловіком Володимиром та небайдужими односельчанами уже три роки відвозять гостинці вихованцям одного з реабілітаційних центрів Київщини.


Читати "Моя Київщина" у Facebook