#

У Зазим'ї викритий піщаний "мафіозі" далі проводить нелегальний видобуток (ФОТО)

18.09.2018 07:40
У Зазим'ї викритий піщаний "мафіозі" далі проводить нелегальний видобуток (ФОТО)

На Київщині у селі Зазим'ї далі проводиться незаконий видобуток піску та його продаж  

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на  "СтопКор".

Зазначимо, що точку видобутку піску в Зазим’ї виявили місяць тому. За даними борців із браконьєрами, на об’єкті намивають надра у промислових масштабах та тут же реалізують за готівку. При цьому жодних дозволів на роботу бізнесмени не мають і не сплачують жодних податків до бюджету району. Окрім цього, за інформацією активістів проекту, спокійну роботу точки "кришує" сама очільниця сільради Зазим’я, які отримує "відкати" у 100 тисяч гривень на місяць.

У ході розслідування дізналися, що керівника прокуратури Броварського району Київської області Андрія Котяша звільнили з посади. Таке рішення ухвалила рада прокурорів. За інформацією, правоохоронець пов‘язаний із діяльністю піщної мафії у селі Зазим‘я у районі. 

Нагадаємо, що близько трьох тижнів тому прокурор Броварської місцевої прокуратури Карина Кадирова зізналася, що її батько Артур Кадиров є куратором точки незаконного видобутку піску у селі Зазим’я Броварського району.

У прокуратурі наразі проводять службове розслідування щодо її причетності до бізнесу батька. Активісти підготували звернення до НАЗК через явний конфлікт інтересів у дільності прокурорки прокуратури Броварського району Каріни Кадирової.

З 6 серпня у відомстві нова очільниця. Про це стало відомо активістам під час візиту у прокуратуру.

Борці з піщаними браконьєрами поспілкувалися з виконувачкою обов’язків керівника прокуратури. Жінка зазначила, що не має жодного відношення до піщаного бізнесу і її пріоритетне завдання – розібратися з нелегальним бізнесом. "Виконувачка обов’язків керівника прокуратури району зазначила, що готова співпрацювати із активістами для боротьби з піщаною мафією", – додали активісти.

 

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: