#

У зоні ЧАЕС для протипожежного патрулювання використовують безпілотні літальні апарати

31.07.2020 13:30
У зоні ЧАЕС для протипожежного патрулювання використовують  безпілотні літальні апарати
Фото з місця події

У зоні відчуження з метою оперативного виявлення та ліквідації можливих лісових пожеж здійснюється посилене патрулювання лісових масивів та водно-болотних угідь

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Faсebook.

Під час пожежонебезпечного періоду у зоні відчуження мобілізовані та залучені всі можливі ресурси. ДАЗВ та підприємства сфери управління Агентства приділяють велику увагу моніторингу та патрулюванню. Сьогодні ми працюємо над тим, щоб створити ефективну систему раннього виявлення пожеж та забезпечити виконання інших превентивних заходів, які у майбутньому дозволять скоротити час виявлення займань та підвищать ефективність ліквідації пожеж, - наголошує перший заступник Голови ДАЗВ Андрій Пляцко.

Зокрема, до патрулювання від ДСП "Північна Пуща" залучено 7 автомобільних патрулів, кожен із яких укомплектований пожежними ранцями та додатковими ємностями для води. Окрім того, співробітники ДСП "Північна Пуща" здійснюють моніторинг ситуації зі спостережних веж, а також, за допомогою двох камер відеоспостереження та однієї тепловізійної системи, яка працює у тестовому режимі.

Від Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника до патрулювання залучено два автомобільні та водні патрулі.

Також, під час патрулювання використовуються три безпілотні літальні апарати, щоб охопити більші території.

За словами першого заступника Голови ДАЗВ Андрія Пляцка, всі мобільні групи, які здійснюють патрулювання, розведені у часі. Це зроблено для того, щоб екіпажі не опинялися одночасно в одному і тому ж самому квадраті. До того ж, такі заходи дозволяють охопити якомога більше території зони відчуження.

Патрулювання та постійний моніторинг є важливими елементами для оперативного виявлення та ліквідації можливих лісових пожеж на території зони відчуження.

Нагадаємо, що у Ставищенському районі в Бесідському навчально-виховному комплексі "загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок" встановили інноваційну електричну котельню.

Читати "Моя Київщина" у Telegram