#

У зоні ЧАЕС впроваджують сучасні системи безпеки

15.12.2022 20:00
У зоні ЧАЕС впроваджують сучасні системи безпеки
Фото з мережі інтернет

Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов розповів, як змінилась охорона зони ЧАЕС після російського нападу 24 лютого

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Obozrevatel".

За словами начальника поліції, готовність до оборони в  зоні ЧАЕС уже перебуває на зовсім іншому якісному рівні. Раніше безпекою району та кордону опікувалось тільки МВС, однак зараз там працюють армійці разом із поліцейськими, надзвичайниками, розвідниками.

В зоні відчуження впроваджують і сучасні системи безпеки, зокрема, в контексті убезпечення прикордонного із Білоруссю периметра. Саме в районі ЧАЕС встановлено засоби відеоспостереження, яких ще немає в решті України. Андрій Нєбитов зазначив:

Ми бачимо й фіксуємо ситуацію навіть уночі, спостерігаємо всі пересування у прикордонні до масштабу людини, яка не залишиться непоміченою на значній дистанції. Окремо працюємо над встановленням спеціальних камер і звукових датчиків, які захищатимуть електростанції. Вони на визначеній дистанції виявлятимуть об’єкти на кшталт дрона чи ракети й сповіщатимуть про них сили ППО. 

Нагадаємо, що 30 жовтня Україна провела обмін полоненими з росією та звільнила 52 людей, серед яких є й військові, взяті в полон у Чорнобильській зоні.

Читати "Моя Київщина" у Facebook