#

У зоні ЧАЕС затримали дев'ятьох збирачів лісових ягід (ФОТО)

03.07.2020 19:19
У зоні ЧАЕС затримали дев'ятьох збирачів лісових ягід (ФОТО)
Фото з місця події

Працівники поліції під час патрулювання виявили дев'ятьох збирачів ягід, які проникли до зони ЧАЕС поза контрольно-пропускними пунктами 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу ГУ Національної поліції в Київській області. 

Житель Поліського району Київщини в районі села Нова Марківка намагався винести за межі зони ЧАЕС майже 23 кг ягід. А мешканець Житомирщини назбирав 7 кг чорниці.

За цими двома фактами відкриті кримінальні провадження  за ст. 267-1 «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки» Кримінального кодексу  України. 

Також правоохоронці виявили ще компанію з семи чоловік з Житомирської області, які проникли до зони ЧАЕС поза контрольно-пропускними пунктами.

Відносно усіх незаконних туристів поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 46-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" КУпАП.

Нагадаємо, що в Київській області в зоні відчуження ЧАЕС поліцейські виявили туристів-нелегалів, один з яких - 19-річний житель Києва. 


Читати "Моя Київщина" у Facebook