#

У зоні проведення ООС загинув житель Софіїської Борщагівки з позивним "Батюшка" (ФОТО)

29.01.2019 15:33
У зоні проведення ООС загинув житель Софіїської Борщагівки з позивним "Батюшка" (ФОТО)
Віталій Губенко

25 січня біля села Катеринівка Луганської області російсько-окупаційні війська обстріляли з протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) автомобіль наших військових, загинув Віталій Губенко, четверо воїнів були поранені

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Обозреватель".

"Дуже добрий був чоловік. Мені довелося констатувати його смерть. ПТРК. Помер миттєво, без болю", - написав у Facebook начальник евакуаційного відділення 54-ї ОМБр Віктор Мацик.

Віталій Губенко (позивний "Батюшка") був прапорщиком, стрільцем 25-го окремого мотопіхотного батальйону "Київська Русь" 54-й ОМБр.

Попрощатися з Віталієм Губенко прийшло багато військових і цивільних. У підрозділі розповіли, що військова посада Віталія Губенка – стрілок, проте протягом тривалого часу він виконував обов'язки капелана.

"Для бійців він робив все, що повинен капелан, що повинен справжній священик. Дуже сміливий, чесний і справедливий чоловік. Також він допомагав всім бідним і знедоленим, купував їм продукти, давав гроші ... Дуже гірка втрата", - розповіли військові.

Віталія відспівували в Храмі Казанської ікони Божої Матері і Новомучеників Православних в Софіївській Борщагівці. Поховали тут же, біля храму.

Близько 25 років тому Віталій Губенко дав обітницю безшлюбності. У нього не було сім'ї і дітей. Однак він завжди турбувався і дбав про інших дітей – особливо позбулися батьків на війні. Отець Володимир розповів, що Віталій не один десяток людей привів в храм, де його відспівували і на території якого він знайшов останній притулок.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: