#

У зоні відчуження затримали дві групи туристів-екстремалів (ФОТО)

03.05.2019 12:34
У зоні відчуження затримали дві групи туристів-екстремалів (ФОТО)
Затримані сталкери

Сьогодні, 3 травня, у Чорнобильській зоні відчуження правоохоронці спіймали восьмеро любителів радіаційного екстриму

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на прес-службу Головного управління Національної поліції в Київській області.

Першу групу сталкерів, що складалася з 22-річної дівчини, жительки Умані Черкаської області, та двох молодих людей, 27 та 29 років, жителів Києва та Київщини, було виявлено у відселеному місті Прип’ять.

Другу групу, що незаконно проникла на територію зони відчуження, затримали біля відселеного села Черевач. Серед туристів-екстремалів були кияни 20, 22, 23 років та 23-річний житель Київщини і 21-річний житель міста Кіровоград.

Відтак, щодо затриманих було складено адміністративні протоколи за ст. 46-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" Кодексу України про адміністративні правопорушення. Порушникам загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Наразі матеріали справ направлено до Славутицького міського суду та Іванківського районного суду Київської області для прийняття рішення.

Нагадаємо, що працівники поліції поблизу КПП "Дитятки" виявили двох хлопців 23-х та 22-х років, які незаконно проникли на територію зони відчуження.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: