#

У зоні відчуження модернізують полігон твердих побутових відходів

30.11.2020 14:30
У зоні відчуження модернізують полігон твердих побутових відходів
Фото з мережі Інтернет

У зоні відчуження з 1996 року на території діючого полігону твердих побутових відходів "Лелів" захоронюється сміття

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Faсebook.

Щороку від діяльності підприємств та підрядних організацій у зоні відчуження утворюється близько 5 000 кубічних метрів побутових відходів.  Полігон має всю необхідну документацію та веде свою діяльність із дотриманням усіх вимог та умов експлуатації.

Згідно з українським законодавством забороняється захоронення побутових відходів без попереднього сортування, але у бюджеті Державного спеціалізованого підприємства "Об’єднання "Радон", яке відповідає за цей полігон, не передбачено жодних фінансових видатків на сортування сміття. Також полігон твердих побутових відходів "Лелів" потребує реконструкції та модернізації.

Проблема поводження із побутовими відходами – це виклик ХХІ століття. Для того, щоб це не перетворилося на екологічну катастрофу, відповідні кроки мають бути зроблені уже сьогодні. Саме тому, було прийнято рішення про залучення комерційної структури ТОВ "Консалт-Світязь" до проведення робіт із сортування сміття. А для того, щоб не створювати додаткового фінансового навантаження на державний бюджет, було прийнято рішення, що за комерційним тарифом попередньо відсортоване сміття буде прийматися на полігоні твердих побутових відходів «Лелів», – наголошує перший заступник Голови ДАЗВ Андрій Пляцко.

Підприємство ТОВ "Консалт-Світязь" отримало спеціальний дозвіл на проведення діяльності на території твердих побутових відходів "Лелів". Зокрема, підприємство має право на збирання безпечних відходів, їх оброблення та видалення, а також відновлення відсортованих відходів.

За словами директора ДСП "Об’єднання "Радон" Олександра Артимюка, окрім того, що полігон приймає сміття, яке утворюється на території зони відчуження, полігон приймає за комерційним тарифом для захоронення відсортоване сміття, що завозиться до зони відчуження. За кошти, яке отримає підприємство ДСП "Об’єднання "Радон", що є оператором полігону, буде проведено його реконструкцію та модернізацію. За попередній місяць на полігон було завезено та відсортовано близько 1000 тонн сміття. Окрім модернізації, одним із наших завдань є зменшення обсягів захоронення до 20%, враховуючи попередні показники.

Нагадаємо, що у Вишгородському районі правоохоронці затримали грабіжників, які проникли до оселі загиблих, аби викрасти їх майно.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: