#

У зоні відчуження російські солдати зазнають значного опромінення

01.03.2022 16:17
У зоні відчуження російські солдати зазнають значного опромінення
Фото з мережі Інтернет

У зоні відчуження загарбники, які там закріпилися, зазнають значного зовнішнього та внутрішнього опромінення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "sstc.ua".

Фахівці зауважують, що ядерна зона у Чорнобильській зоні відчуження об'єктів для поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим паливом мають захист від низьких загроз. 

У повідомленні сказано таке:

Нове сховище відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2) відповідає вимогам міцності щодо збереження при падінні літака та повітряної ударної хвилі, а також витримує смерчі та удари жорстких об’єктів, які рухаються зі смерчим, аналогічними ударами снарядів до 200 мм. Важливо, що СВЯП-2 сконструйовано таким чином, що температурний вплив зовнішніх пожеж на нього неможливий. Нові в найважливішому випадку, якщо захисники бар'єри будуть проби, радіаційні наслідки таких аварій не будуть розповсюджуватися за межі зони відчуження. Також, згідно з проєктом, у випадку руйнування збірок з виходом палива ні на СВЯП-1, ні на СВЯП-2 неможливе перевищення допустимого коефіцієнта розмноження нейтронів, тобто виникнення ланцюгової реакції.

Також зауважується, що територія зони відчуження є площинним джерелом, де на ній нерівномірно розподілена величезна кількість радіоактивних речовин.

Ще сказано наступне:

Усі якщо відкинути об'єкти інфраструктури поводження з РАВ та ВЯП, тисячі кюрі радіонуклідів знаходяться у донних вкладеннях, ґрунті, поверхневому забруднені будинки, конструкції. Протягом трьох десятиліть найкращих фахівців крани вибудовували та функціонували надійні правила та процедури для утримання радіонуклідів у межах зони відчуження та контролю за їх міграцією, і те, що відбувається зараз, є варварським її ніщенням.

На кінець сказано, що окупанти є тою критичною групою, яка зазнає значного зовнішнього та внутрішнього опромінення, яке, без сумніву, матиме стохастичний прояв у вигляді онкозахворювань. 

Нагадаємо, що 1 березня було оприлюдено чергове телефонне листування російських військових зі своїми рідними напередодні вторгнення в Україну.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: