#

У зоні відчуження розробили унікальний туристичний маршрут

11.09.2020 12:30
У зоні відчуження розробили унікальний туристичний маршрут
Фото з місця події

Державне агентство України з управління зоною відчуження з ініціативи та за підтримки Асоціації чорнобильських туроператорів розробило унікальний туристичний маршрут

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Державне агентство України з управління зоною відчуження" у Faсebook.

Туристична привабливість зони відчуження є одним із векторів проєкту "Магніт України: Чорнобиль" над якими за підтримки Офісу Президента, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства культури та інформаційної політики України та Державного агентства України з розвитку туризму, зараз працюють в Агентстві. А розробка та затвердження нового маршруту – ще один крок, щоб популяризувати зону відчуження для відвідування, - повідомив заступник Голови ДАЗВ Максим Шевчук.

Маршрут пролягає у 30-ти кілометровій зоні відчуження та включає в себе пересування сушею та водним шляхом.

Перед затвердженням маршруту було проведено радіаційно-дозиметричний контроль. За оцінками ДСП "Екоцентр", контрольні рівні можливого опромінення гарантовано не будуть перевищені.

Розроблений маршрут є унікальним ще тим, що завдяки використанню SHERP можна буде побачити цікаві локації, які ніколи не демонструвалися раніше. Зокрема, глянути і затоплені баржі, пристані та техніку, що використовувалася ліквідаторами після аварії на ЧАЕС. Зараз кожен бажаючий може пройти Зону на каяках, а тепер - і на всюдиходах, та побачити іншу зону. Зону, де відроджується унікальна флора та фауна, зону, де радіаційна ситуація постійно перебуває під контролем. Це - важливий етап подолання психологічної травми цілої нації та реалізації величезного туристичного потенціалу держави, - повідомляє Ярослав Ємельяненко, голова Асоціації Чорнобильських туроператорів, яка ініціювала розробку маршруту.

Нагадаємо, що на території Чорнобильського заповідника у рамках угоди про співпрацю між Чорнобильським Радіаційно-екологічним Біосферним Заповідником та установою "Інститут еволюційної екології НАН України" науковці проводяться дослідження видового складу комах.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: