#

Учениці з Переяслава-Хмельницького отримали стипендії Президента

08.12.2018 14:21
Учениці з Переяслава-Хмельницького отримали стипендії Президента

У листопаді поточного року дві учениці з Переяслава-Хмельницького стали лауреатами стипендії Президента України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вісник Переяславщини".

29 листопада в столичному КПІ імені І. Сікорського вітали переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад і Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт МАН у 2017-2018 навчальному році, які стали лауреатами стипендії Президента України. Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич вручила дипломи лауреатів 270 школярам і студентам-першокурсникам. Тридцять п’ять з них здобули цю нагороду вдруге, а восьмеро – втретє.

Серед шести стипендіатів Київщини – дві 11-класниці із Переяслава: Аліна Угнівенко із ЗОШ №1, яка здобула друге місце на олімпіаді з української мови та літератури, і Вікторія Андрієвська із ЗОШ №7, у якої перше місце на олімпіаді з екології.  До слова, Аліна отримуватиме президентську стипендію вдруге.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

На сайті Міносвіти зазначено, що розмір виплат складає 2600 гривень на місяць.

Вікторія Андрієвська – учасниця шкільного гуртка з поглибленого вивчення біології, яким керує вчитель Надія Коваленко. Перемогу на останньому етапі всеукраїнської олімпіади з екології їй приніс екологічний проект на тему "Гідробіологічний моніторинг якості води річки Альта методами біоіндикації та аналізу донних відкладень". Це колективна робота гуртківців і їхнього керівника. Вони дослідили, які мікроорганізми і водорості мешкають на дні Альти в різних її частинах, а також рівень замулення водойми. На основі цього визначили ступінь забруднення річки. Екологічний проект розробляли три роки.

"Стипендіатам видали картки "УкрСиббанку", на які надходитимуть кошти. У Переяславі немає філіалу цього банку. Найближчий – у Борисполі. Спочатку треба поїхати туди і зареєструвати картку. Зняти кошти ми зможемо в Борисполі чи Києві", – пояснила мама Вікторії.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: