#

Учнівські лідери Київщини вчилися вирішувати конфлікти в однолітків із Херсонської області

22.10.2018 13:20
Учнівські лідери Київщини вчилися вирішувати конфлікти в однолітків із Херсонської області

Лідери учнівського самоврядування Київської області взяли участь у серії тренінгів, присвячених ненасильницьким методам вирішення конфліктів (медіації), які провели координатори та учасники шкільної служби порозуміння "Довіра", що працює у Скадовському районі Херсонської області

Про це "Моїй Київщині" повідомили у ГТУЮ у Київській області.

Захід було організовано спільно Головним територіальним управлінням юстиції у Київській області та Громадською спілкою "Мережа правового розвитку" в межах всеукраїнської кампанії протидії цькуванню (булінгу) у підлітковому середовищі.

Гості з Херсонщини поділилися унікальним досвідом вирішення конфліктів у шкільному середовищі зусиллями самих підлітків, адже шкільна служба порозуміння «Довіра» є першим в Україні проектом такого роду. Координатори проекту повідомили, що реалізація відповідної ініціативи у Скадовському районі принесла суттєвий результат – кількість конфліктів у школі, де працює "Довіра", знизилася до мінімуму.

Зважаючи на такий результат, керівництво департаменту освіти Київської облдержадміністрації пообіцяло реалізувати подібну програму і в нашому регіоні.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Водночас обласне управління юстиції нагадує, що кілька тижнів тому почав діяти закон, яким передбачено відповідальність за цькування дітей як для їхніх ровесників, так і для батьків та вчителів навчальних закладів.

Зокрема, в залежності від частоти/складу/cпособу вчинення правопорушення:

- за вчинення булінгу вперше – штраф від 340 до 850 гривень;

-  за повторне вчинення протягом року після накладення адміністративного стягнення, вчиненння відносно неповнолітнього, вчинення з особливою жорстокістю – штраф від 1700 до 3400 гривень.

В залежності від суб’єкта:

- за вчинення малолітніми або неповнолітніми особами віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років – штраф від 340 до 850 гривень накладається на їхніх батьків або осіб, які їх замінюють;

- за приховування випадків булінгу педагогічним, науково-педагогічним, науковим працівником, керівником/засновником закладу освіти – штраф від 850 до 1700 гривень.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: