#

Учора на сесії у Бородянці відсторонили від посади секретаря селищної ради

07.09.2023 10:00
Учора на сесії у Бородянці відсторонили від посади секретаря селищної ради
Фото з місця подій

На сесії Бородянської селищної ради Київської області у вівторок, 5 вересня, було відсторонено секретаря ради Георгія Єрка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис депутатки Ольги Василевської-Смаглюк.

"За" проголосувало 14 депутатів.

Відсторонення Георгія Єрка було одним з головних питань останнього часу. На цьому наполягав сам голова громади Олександр Сахарук.

Нагадаємо, що 27 січня 2022 року депутати Бородянської ОТГ (21 із 26 присутніх) проголосували за дострокове припинення повноважень Сахарука

Із 27 січня 2022 року виконувати обов’язки голови громади мав секретар ради та депутат Георгій Єрко. Що, власне, і робив більше ніж півтора року.

Саме скільки часу зайняла судова тяганина, адже Олександр Сахарук у судовому порядку вимагав визнання його відставку протиправним рішенням. 

13 лютого 2023 року Київський окружний адміністративний суд повністю задовільнив адміністративний позов Сахарука. Окрім вищезазначеного, суд постановив стягнути з селищної ради судовий збір, який витратив Сахарук на цей позов, – 7443 грн. Була й апеляція на це рішення, але 14 червня було рішення: залишити її без задоволення.

Після поновлення на посаді одним із першочергових завдань Сахарук визначив відсторонення Єрка, зазначаючи:

Це помста? Ні, бо я керуюсь не емоціями, а фактами про тотально провалену в.о. роботу за ці 504 дні. Це політичні ігри? Ні, бо я поза політикою, поза лобістами і впливом. На мене впливає виключно громада. Це не на часі, бо війна? Ні, дуже на часі, бо саботажем і видимістю роботи гальмуються  процеси відновлення Бородянщини. І ще раз наголошую: я вірю в демократичну, виважену більшість депутатів. Бо за кожним із нас – люди.

Думку Сахарука поділяла й чинна народна депутатка від цього округу Ольга Василевська-Смаглюк:

 Він неодноразово обіцяв самостійно скласти повноваження селищної ради, утім ніякі обіцянки дією не завершувалися. Там є коаліція таких депутатських фракцій, як-от: "Нові обличчя", "Батьківщина", "Євросолідарність" і "За майбутнє", що й блокують голосування. Я так розумію, що Єрка тримають у заручниках "Нові обличчя" і депутати Науменко та Дяченко, які наживалися на всіх підрядах по відбудові, що відбувалися в Бородянці протягом цих п’ятисот днів. Тож, аби залишитися біля годівниці, вони зацікавлені, аби Єрко втримався на посаді.

Нардепка зауважила, що секретарювання Георгія Єрка – це те, що сповільнює темп відбудови громади.

Тим часом колишній секретар ради переконаний, що такі дії з боку чинного очільника громади Сахарука та його прибічників – це його особиста помста за січневі події.

Нагадаємо, що барабани для укриттів Києва закуповувала екс-директорка притулку для тварин з Бородянки.

Читати "Моя Київщина" у Facebook