#

Укравтодор вирішить інфраструктурні проблеми активної забудови Київщини

26.09.2018 11:28
Укравтодор вирішить інфраструктурні проблеми активної забудови Київщини

Учора, 25 вересня, Укравтодор підняв питання грубого порушення норм та неефективного використання коштів місцевими органами влади, які вони отримують у межах пайових внесків від забудовників

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Укравтодор.

Розмір таких внесків прив'язаний до вартості будівництва і має на меті відповідних розвиток транспортної інфраструктури до об’єктів, які споруджуються.

Зокрема, на міжнародній автомобільній дорозі М-05 Київ-Одеса, біля населених пунктів Чабани, Гатне, Іванковичі, інтенсивність руху складає понад 40 000 автомобілів на добу. Щороку у зв’язку із активним будівництвом нових житлових масивів, трафік на цій дорозі збільшується.

"Ситуація у смт Чабани, Іванковичі, Віта Поштова – приклад недостатньої уваги обласної та місцевої влади до інтересів мешканців населених пунктів, що в результаті призводить до транспортних проблем, додаткової втрати часу, проблем із безпекою руху, погіршення екологічної ситуації", - йдеться у зверненні.

Розуміючи необхідність вирішення ситуації на дорогах М-05, М-06 на під’їздах до Києва, Державне агентство автомобільних доріг України спільно із Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) реалізує проект підвищення безпеки на підходах до м. Київ.

В рамках цього проекту планується будівництво п’яти дворівневих транспортних розв’язок в передмісті Києва: на дорозі М-06 поворот до масиву Чайки (км 15+668), до с. Білогородка (км 20+029) та в с. Стоянка (км 21+767), а також на дорозі М-05 поворот в с. Чабани (км 15+390) та на с. Боярка (км 21+847). Усі проекти реалізуються за рахунок коштів позики міжнародних фінансових організацій (ЄБРР та ЄІБ).

Зокрема, щодо будівництва транспортних розв’язок на дорозі М-05 - поворот в с. Чабани (км 15+390) та на с. Боярка (км 21+847), - проектом передбачено будівництво естакад під лівоповоротні з’їзди транспортної розв’язки. Естакади для розвороту автотранспорту в бік м.Києва запроектновані в тілі насипу (висота насипу 3-4 м.) з улаштуванням шляхопроводів по основному проїзду автодороги Київ - Одеса.

Проектно-кошторисна документація пройшла комплексну державну експертизу, отримала позитивний експертний звіт ДП «Укрдержбудекспертиза» від 09.06.2017р. №28-0198-17 (28-0225-14) та затверджена наказом Державного агентства автомобільних доріг України від 19.06.2017р. №230.

Після завершення тендерних процедур вже наступного року можуть бути розпочаті роботи із реалізації цих проектів.

Звертаємо особливу увагу на те, що реалізація проектів транспортної інфраструктури в місцях активної забудови входить, насамперед, до зони відповідальності обласної та місцевої влади. Укравтодор готовий надати допомогу місцевій владі у якнайшвидшому створенні та погодженні необхідної документації проектів та виступити партнером у фінансуванні.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: