#

Україна закликала ЄС встановити над її територією безпольотну зону

03.03.2022 14:45
Україна закликала ЄС встановити над її територією безпольотну зону
Руслан Стефанчук

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук звернувся із проханням колег із парламентів країн-членів ЄС посприяти вирішенню питання щодо встановлення над Україною безпольотної зони

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням допис Руслана Стефанчука у Facebook.

Окрім встановлення над Україною безпольотної зони, спікер закликав посприяти вирішенню питань оборонного та гуманітарного порядку.

Руслан Стефанчук сповістив:           

Сьогодні перебуваю на постійному зв'язку з усіма спікерами парламентів країн-членів ЄС. Вже поспілкувався в онлайн-режимі з представниками парламентів Німеччини, Польщі, Литви, Естонії, Хорватії, Нідерландів, Словаччини. У порядку денному – питання про прийняття необхідних рішень щодо надання Україні членства у ЄС за спеціальною процедурою. Адже саме таку заявку від президента України Володимира Зеленського вчора прийняв Європарламент.

Стефанчук зазначив, що планує провести розмови із парламентаріями ще близько 10 країн. Також, він запевнив, що Верховна Рада України робить усе можливе для негайного членства України у ЄС.

Нагадаємо, що експрезидентка Литви Даля Грибаускайте закликала НАТО вступити у війну за Україну,  вважаючи, що санкцій недостатньо.

Читати "Моя Київщина" у Telegram