#

Уродженка росії на Київщині поширювала кремлівські наративи (ФОТО, ВІДЕО)

22.06.2023 09:20
Уродженка росії на Київщині поширювала кремлівські наративи (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з місця подій

Кіберфахівці Служби безпеки України на Київщині викрили й припинили протиправну діяльність двох інтернет-агітаторів, які створювали панічні настрої серед громадян та намагались дискредитувати органи державної влади України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Пропагандистка, яка поширювала прокремлівський контент, – 43-річна уродженка росії. 

У 2014 році жінка переїхала з Криму до Харкова, а потім на Київщину.

У соціальних мережах "Фейсбук", "Інстаграм" та забороненій в Україні "Вконтакте" агітаторка створила мережу інформаційних ресурсів, загальна кількість аудиторії яких становила майже 5 тис. користувачів.

Зловмисниця поширювала матеріали, які формували хибну суспільну думку про те, що росія не вводила війська в Україну. А війну розпочали "глобалісти", щоб призвести до продовольчої та економічної кризи у світі.

Другий із пропагандистів  – мешканець столичного регіону, цілеспрямовано розповсюджував через мережу Інтернет антиукраїнські дописи і відеоматеріали.

Зокрема, у соціальній мережі "Facebook" він створив обліковий запис, де просував серед підписників контент низки пабліків із закликами до державного перевороту та зміни влади. 

Інформаційне наповнення пропагандистських акаунтів розганяло в мережі кремлівські наративи про буржуїв та олігархів, які наживаються на війні, "зраду" та зміну керманичів країни.

Загалом, цей  "медіа-майданчик" охопив до 10 тис. осіб.

Експертиза публічно розповсюджених матеріалів встановила, що в поширеній зловмисником інформації містяться заклики до насильницького захоплення органів державної влади.

Під час обшуків у приватних помешканнях фігурантів правоохоронці виявили  та вилучили комп’ютерну та мобільну техніку з доказами їх протиправної діяльності.

Наразі слідчі Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області оголосили інтернет-агітатору про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 та ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), а проросійській пропагандистці за ч.2 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування. 

Канали поширення деструктивного контенту заблоковано.

До суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. 

Нагадаємо, що на Київщині затримали колишнього в'язня, який був "смотрящим" за містом Боярка.

На зображенні може бути: текст «13 февр. 202 за за прорикиа ланд что они за крым ушел енья, снье. вернется, рая сдается. ату аздник победы. не оандеровцев деды! калибр и армату оложен на штаты и HATO. лю, космос и олимпиаду. за успех, достиженье, награду. за то, что был жуков, кутузов, ватутин, за то, что сегодня в россии есть служба безпеки украёни нравится 1 репост комментироват поделиться»

На зображенні може бути: текст «прощай, украина страна RARA ворота открыты, теперь я ничей. прощай, и не надо мне в спину твою прощай, диктатуру не смог озверевш я c шеи ролnеаdа до проща Ber рает ёцкая ощай, украина! служба безпеки украйни»

На зображенні може бути: 1 особа, телефон та текст «между междувластямирфи 274и3304 властямирфи украиной есть сговор факты показывающие, что между Pф украиной есть сговор властей: власт всрф не уничтожают к/д мосты препятствуют поставкам оружия. специально за7месяцевс пропаганда на украине затяги месяцев отодвинут KM. андующие всу. эту глобалисты помощью opra арионеточных властеи целью голода нравится комментировать поделиться служба безпеки украйни»

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст «вик 18 18февв19:20 19:20 фев пропатана 06- 06 прове добро подпи аконопро Co3 accy эфиз физации здали цифров sHe и рубля тонопро онометрии ny войной, a ATO CBo пют на срации служить по контракту лят странами в03 дписа мент OOH целях устойчивого развития 2020 по 2030г. ведут политику, при которой их стране служба демографический кризис безпеки украϊни»

Читати "Моя Київщина" у Facebook