#

Уряд Японії профінансує закупівлю медобладнання для лікарень Київщини

12.01.2024 17:20
Уряд Японії профінансує закупівлю медобладнання для лікарень Київщини
Фото з мережі Інтернет

Протягом січня у лікарнях Київської області з'явиться нове медичне обладнання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на МОЗ.

За підтримки уряду Японії 25 лікарень у Миколаївській, Київській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Черкаській областях отримають медичне обладнання протягом січня. 

Це обладнання різних форм призначення, серед якого: портативні УЗД апарати, дефібрилятори, шприцеві насоси, монітори пацієнтів, генератори тощо. Всього закуплено обладнання на 14 млн грн, наразі відбувається розвезення його в лікарні.

Закупівлю та логістику здійснює пацієнтська організація БО "100% Життя" у рамках меморандуму із японською стороною. 

Агресивні дії росії призвели до серйозних руйнувань медичної інфраструктури. Заклади охорони здоров’я потребують допомоги для відновлення, щоб надавати якісну медичну допомогу нашим громадянам. У рамках партнерства з японською стороною є можливість гнучко реагувати на нові потреби, які виникають в умовах воєнного часу. Так, наприклад, у 2023 році ми поставили ліки для 5 лікарень півдня України, які знаходяться в зоні ураження внаслідок підриву росією дамби Каховського водосховища. Наразі, збираючи потребу медичних закладів в обладнанні, ми отримали запит здебільшого саме на портативне високофункціональне обладнання. Україна, перебуваючи в умовах війни, отримує надзвичайну підтримку від японського народу у різних сферах, за що ми їм дуже вдячні

— зазначили у благодійній організації.

Планується, що обладнання повністю буде передано лікарням протягом січня 2024 року. 

Нагадаємо, що в Ірпінь привезли скульптуру японського митця Йошио Ягі.


Читати "Моя Київщина" у Telegram