#

В Білій Церкві місцевих депутатів навчали самоврядування (ФОТО)

19.11.2018 15:21
В Білій Церкві місцевих депутатів навчали самоврядування (ФОТО)

В суботу, 17 листопада, в Білій Церкві відбулася Школа місцевої демократії для депутатів міської ради, посадових осіб місцевого самоврядування та представників громадськості  

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на сайт Білоцерківської міської ради.

Захід був проведений у рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Громадяни в дії", який реалізовується Українським незалежним центром політичних досліджень.

Партнерами проведення даного заходу в Білій Церкві були – Білоцерківська міська рада та Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви.

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради  Сергій Постівий ознайомив присутніх з основними положеннями затвердженого та зареєстрованого Статуту територіальної громади Білої Церкви, окремо охарактеризував такі механізми громадської участі як – громадські слухання, загальні збори, місцеві ініціативи, консультації з громадськістю, електронні петиції. Поінформував присутніх про основні етапи проведення в місті загальних зборів та місцевих ініціатив, які вже були проведенні відповідно до Статуту міста. Зупинився на основних етапах розгляду документів органами місцевого самоврядування та подальшому прийнятті рішень, під час проведення процедур громадських слухань та місцевих ініціатив.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Експерти Українського незалежного центру політичних досліджень Максим Лациба, Максим Лукінюк,  Ольга Коваленко проаналізували механізми громадської участі – місцеві ініціативи та громадські слухання, можливості які вони надають, необхідні процедури для їх реалізації. Зупинилися на питаннях, які можна вирішити за допомогою цих механізмів, процедурі проходження, оформленні відповідних документів тощо. Окремо відмітили Статут територіальної громади Білої Церкви як один з найпрогресивніших та демократичніших.

Також присутні були ознайомлені з додатковими можливостями участі громадян в управлінні містом, а саме – громадською експертизою, процедурою звітування депутатів міської ради, доступом до різних видів інформації.

Також для активних білоцерківців був презентований довідник громадського активіста.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: