#

В Гаврилівці незаконне сміттєзвалище не можуть прибрати вже кілька років

16.08.2018 05:30
В Гаврилівці незаконне сміттєзвалище не можуть прибрати вже кілька років

Незаконне сміттєзвалище в Гаврилівці існує вже не перший рік. Місцева влада про нього знає, але прибрати не може через, нібито, відсутність відповідних коштів у бюджеті села

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "СтопКор". 

Сільський голова Гаврилівки називає це сміттєзвалище "замовленням" проти його персони, "щоб очорнити його репутацію".

«Поспілкувались із сільським головою, поставили питання про смітники в селі, він почав виправдуватись, що це сміття там лежить вже не перший рік і він про нього знає. Для його прибирання не вистачає бюджету. Але ми настояли на тому, що це сміття потрібно прибрати і ми готові прийти на цей захід та за результатами прибирання перевірити виконані роботи. Також голова сільради сказав, що в комунального підприємства, на жаль, немає коштів для того, щоб прибрати все. Голова мав намір звернутись до підприємств на території села, але не бажає бути їхнім боржником і поскаржився на те, що його замовили, щоб очорнити його репутацію», – розповіли активісти «Стоп корупції».

Нагадаємо, на початку серпня активісти «Стоп корупції» знайшли нову локацію з викидами будівельного сміття у селі Гаврилівка на Київщині. Стихійне сміттєзвалище розміщене за 200 метрів від житлових будинків і простягається по лісосмузі на 150 метрів уздовж.

Додамо, що наприкінці липня активісти «Стоп корупції» у ході громадського моніторингу виявили ще одне незаконне сміттєзвалище у селі Гаврилівка Київської області. На діяльність несанкціонованого полігону представникам проекту поскаржились жителі селища. Під час виїзду на місце стопкорівці виявили побутові відходи, залишки медпрепаратів, шприци і будівельне сміття.

«Ми отримали серію скарг від місцевих жилетів, які розповідали про несанкціоноване сміттєзвалище у лісосмузі. Ми невідкладно виїхали на місце та виявили полігон із різними видами відходів. У наших планах звернулись до місцевої влади, щоб з’ясувати, хто дав дозвіл на вивезення і складування сміття», – зазначають активісти «Стоп корупції».

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: