#

В Ірпені "прикрили" незаконну стоматологію у спортивній школі

06.07.2018 14:53
В Ірпені "прикрили" незаконну стоматологію у спортивній школі

Сьогодні, 6 липня, у прокуратурі повідомили про повернення з незаконної оренди підприємства майно ДЮСШ в Ірпені, яке використовувалось під офіси з продажу будівельних матеріалів та стоматологічного устаткування

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури у Київській області.

У 2015 році Ірпінською міською радою надано дозвіл приватному підприємству на укладення договору оренди частини приміщення дитячо – юнацької спортивної школи у м. Ірпені для розміщення офісу.

Після чого, у 2016 році між приватним підприємством, яке здійснює господарську діяльність з продажу будівельних матеріалів та стоматологічного устаткування, та Управлінням освіти і науки Ірпінської міської ради укладено договір оренди комунального майна навчального закладу вартістю 170 тисяч гривень.

Зазначені рішення міської ради та договір оренди приміщення ДЮСШ суперечать вимогам чинного законодавства, оскільки прийняті в порушення вимог ч. 5 ст. 63 Закону України «Про освіту». Згідно до вказаної норми майно навчальних закладів не може використовуватись не за призначенням.

Позовні вимоги прокуратури судом задоволено у повному обсязі та визнано незаконним і скасовано рішення міської ради, визнано недійсним договір оренди і зобов'язано приватне підприємство звільнити і повернути майно балансоутримувачу – Управлінню освіти.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: