#

В Ірпені пройшов ярмарок тварин "Хочу додому" (ВІДЕО)

02.06.2021 19:39
В Ірпені пройшов ярмарок тварин "Хочу додому" (ВІДЕО)
Фото з мережі інтернет

Учора, 1 червня, у місті Ірпінь в парку "Покровський", під час святкування Дня дітей, відбувся благодійний ярмарок тварин "Хочу додому"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "ITV".

Начальниця Служби захисту та лікування тварин Євгенія Мельник розповіла, що влаштована акція була спрямована на пошук домівок для безхатніх котенят і цуценят. Так, з 30 кошенят забрали 23, а от 10 песиків, на жаль, поки що не знайшли своїх господарів.

Повідомляють, що для когось такий ярмарок став повною несподіванкою, а хтось прийшов за новим улюбленцем цілеспрямовано:

Перш ніж забрати кошеня або цуценя додому, їхні майбутні господарі пройшли інструктаж, як правильно адаптувати чотирилапого до нових умов. А потім разом із пухнастим другом кожен отримав паспорт тваринки та корм для неї на перший час.

Волонтерка Служби захисту та лікування тварин Яна Бойко розповіла, що інколи люди не готові брати на себе відповідальність та повертають тварин:

У них є активні періоди – наприклад, зміна зуба, коли вони більш активні, коли вони можуть нападати. Саме в такий період нам дуже часто повертають тварин, кажуть: "Вони неадекватні, забирайте". Тому я це все говорю, щоб люди, беручи тварину, були готові, що в неї теж є характер, є темперамент, і тварина, природно, може свій характер показувати.

Повідомляють, що всі ті, хто не встиг на ярмарку 1 червня, матимуть можливість знайти свого улюбленця 5 червня в парку Незнайка під час "Irpin Family Weekend", де знову пройде благодійний ярмарок тварин.

Нагадаємо, що 15 червня в Ірпені відбудеться круглий стіл з обговорення чинної міської Програми поводження з тваринами.


Читати "Моя Київщина" у Facebook