#

В Ірпені пройшов забіг "Acting For Survivors" - "Діємо на користь постраждалих" (ФОТО)

27.11.2023 08:20
В Ірпені пройшов забіг "Acting For Survivors" - "Діємо на користь постраждалих" (ФОТО)
Фото з місця події

Вчора, 26 листопада, в Ірпені відбувся забіг "Acting For Survivors" - "Діємо на користь постраждалих", що реалізується в межах Міжнародної кампанії "16 днів активізму проти насильства"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис телеграм-каналу Ірпінської міської ради. 

Учасниками забігу стали 1500 мешканців та гостей Ірпеня. Так, у номінації "Наймасовіший забіг проти проявів насильства над цивільним населенням" було встановлено рекорд України. Усі учасники, які досягли фінішу нагороджені пам’ятними медалями учасників.

Ця акція –  масштабна ініціатива Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної спільно з ГО "UA Experts", за підтримки ООН в Україні. Спортивний захід об’єднує сотні учасників з українських міст, а також нашу діаспору у Чикаго, США. 

Стартував забіг саме в Ірпені не випадково. Ірпінь є одним з найбільш постраждалих міст Київської області. Вулиці, якими бігли учасники, прямують до мосту "Дорога життя", який був єдиним можливим шляхом для того, евакуюватися з міста, де проходили активні бойові дії. Таким чином, організатори хотіли нагадати про тих людей, які пережили та досі переживають травматичний досвід, пов’язаний з російським вторгненням та закликати світ до їхньої підтримки та турботи про їхній ментальний стан. 

Після завершення забігу ірпінці передали естафету представникам української діаспори у Сполучених Штатах Америки, в місті Чикаго та іншим містам України, а саме: Ніжину, Вінниці, Хорошеву, Калушу, Коростеню, Мукачеву, Лубнам, Кривому Рогу, Дніпру, Луцьку, Тернополю, Ужгороду, Львову, Кам’янцю-Подільському.

Нагадаємо, що в Ірпені встановили маленьку копію португальського маяка Санта-Марта, що в Кашкайші.



Читати "Моя Київщина" у Telegram