#

В Ірпені пройде донорський марафон

21.11.2018 12:39
В Ірпені пройде донорський марафон

Вперше в Ірпені до Всеукраїнського дня добрих справ за ініціативи екс-мера міста, а зараз голови Інвестиційної ради Ірпеня Володимира Карплюка відбудеться Благодійний донорський марафон 

Про це повідомляє "Моя Киїщина" з посиланням на "Правду Ірпеня".  

З 22 по 27 листопада кожен охочий від 18 до 60 років зможе поділитися своєю кров’ю для порятунку життя. Головна умова – передати донорську естафету далі – своїм рідним, друзям, колегам.

“Кожні 2 секунди хтось у світі потребує переливання крові. В Україні щодня донорів шукають сотні хворих! Але якщо, наприклад, у США та Канаді на 1 тис. населення є 40-60 постійних донорів, то у нас – всього 12-14. В Ірпені ми вирішили виправити цю сумну статистику”, – розповів Карплюк.

Крім здачі крові, Володимир Карплюк запрошує допомогти дев’ятирічному Ігнату Ковшинцю з Ірпеня. “Хлопчик позбавлений батьківського піклування, виховується бабусею і дуже потребує дороговартісного і довготривалого лікування. Кожен донор може допомогти дитині, віддавши на її лікування гроші, передбачені державою за здачу крові. У всіх пунктах прийому крові стоятимуть скриньки для збору допомоги. Долучайтеся і робімо добрі справи разом! Пам’ятайте, одна доза Вашої крові може врятувати кілька життів!”, – підсумував Карплюк.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: