#

В Ірпені пройде VІІ Чемпіонату Світу з футболу серед команд української діаспори

07.08.2018 10:22
В Ірпені пройде VІІ Чемпіонату Світу з футболу серед команд української діаспори

Цього місяця, з 19 по 25 серпня в Ірпені відбудеться VІІ Чемпіонат Світу з футболу серед команд української діаспори. Участь у змаганнях будуть брати українці з Ізраїлю, Іспанії, США, Польщі, Молдови, Білорусі, Чехії, Естонії, Болгарії, ОАЕ, Австрії

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу Київської обласної державної адміністрації.  

Церемонія відкриття VІІ Чемпіонату Світу з футболу серед українських діаспорних команд запланована на 21 серпня на міському стадіоні «Чемпіон», а фінальна гра на 24 серпня.

Керівництво проведенням змагань здійснюється Міжнародним Об’єднанням Українських Громад "Четверта Хвиля" (далі МОУГ «Четверта хвиля»), Міністерством молоді та спорту України, Ірпінською міською радою, Національним Університетом Державної Фіскальної Служби України, Київською обласною державною адміністрацією, управлінням спорту Київської обласної державної адміністрації, Федерацією Футболу України , Київською обласною федерацією футболу та за сприяння Національного Олімпійського Комітету України і Світового Конгресу Українців.

Варто зазначити, що VІI Чемпіонат Світу з футболу серед діаспорних команд проводиться з метою: зміцнення дружніх відносин і єднання української еміграції з рідною державою, залучення до занять фізичною культурою і спортом широких верств населення, організації активного спортивного дозвілля, пропаганди олімпійських ідей шляхом запровадження здорового способу життя, популяризації футболу в Україні.

Нагадаємо, що 5 років поспіль Чемпіонат проводився на Тернопільщині, а минулого року на Івано-Франківщині, де переможцями вперше стали українці з Іспанії.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: