#

В Ірпені відзначили медиків, які рятували людські життя під час бойових дій (ВІДЕО)

25.07.2022 15:25
В Ірпені відзначили медиків, які рятували людські життя під час бойових дій (ВІДЕО)
Фото з місця події

Міський голова Ірпеня Олександр Маркушин відзначив співробітників медичних закладів, які працювали в місті під час бойових дій

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" покликанням на "ITV news".

Понад 20 медпрацівників отримали подяки за порятунок життя людей, проявлений героїзм та мужність. Двоє медиків отримали медалі "За заслуги перед містом Ірпінь".

Лікарка-акушерка-гінеколог Людмила Бутенко зауважила:

Заслуговує на пошану той факт, що як директор, так і велика частина адміністрації знаходилась поряд із медичними працівниками, з пацієнтами цілодобово. Ми відчували їхню підтримку, допомогу, і це дуже важливо в такі відповідальні й страшні моменти.

Олег Плетяний, заступник директора Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги з технічних питань пригадав:

Запам’ятався найскладніший момент того часу – це саме тоді, коли забирали людей із військового госпіталя, коли вони бігли, як в останній вагон, і несли під пахвою свої протези. Тому що це була вже остання надія, бо вже дуже потужні вибухи були в нашому місті.

Також лікар-акушер-гінеколог, заслужений лікар України Сергій Горошко розповів, що тоді їхня команда допомогла народитися чотирьом малюкам. Було складно, але лікарі постаралися максимально наблизити пологи до нормальних, й у них це вдалося.

Олександр Маркушин подякував медикам за їхню працю:

Друзі, для нашої громади і для мене особисто ви герої. Дуже вам дякую за ту роботу, яку ви провели в цей найважчий для нашої країни й для нашого міста час. Ви працюєте вже не просто в місті, а в місті-герої Ірпінь. І це так само завдяки вам.

Нагадаємо, що жителі Ірпеня зможуть зробити чекап у пересувному медпункті.


Читати "Моя Київщина" у Facebook