#

В Ірпені вшанували пам’ять загиблих українських захисників

29.08.2022 16:30
В Ірпені вшанували пам’ять загиблих українських захисників
Фото з місця події

Сьогодні, 29 серпня, у День пам’яті захисників, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в Ірпені вшанували пам’ять загиблих воїнів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

На Алеї Героїв АТО керівництво Київської області та районів, сім’ї загиблих героїв, ветерани війни, волонтери та громадські діячі вшанували пам’ять усіх загиблих захисників нашої держави.

Очільник КОВА Олексій Кулеба наголосив:

Цей день для нас, українців, пов’язаний із болем, що не вщухає, сумом та горем. Це день Іловайської трагедії – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Зараз сотні тисяч наших співгромадян б’ються з ворогом на сході, півдні, півночі. Мільйони працюють у тилу, допомагаючи армії. Ми знаємо, за що б’ємося і за що помирають найкращі сини та доньки України. За право бути собою і бути вільними. І ми переможемо – заради майбутнього, заради всіх, хто загинув у розпечених полях квітучих соняшників.

Також на заході презентували перший том книги пам’яті загиблих героїв-учасників АТО/ООС Київської області – "Хто, як не я". До книги пам’яті увійшли історії героїв Київщини, які загинули захищаючи Україну саме у 2014 році. Робота над книгою пам’яті продовжується.

Нагадаємо, що протягом тижня, із понеділка до п’ятниці, працюватиме безкоштовна гаряча лінія з мером Ірпеня Олександром Маркушиним.

Читати "Моя Київщина" у Facebook