#

В Ірпені з’явився перший в Україні пам’ятник ТрО

24.08.2022 13:20
В Ірпені з’явився перший в Україні пам’ятник ТрО
Фото з місця події

Сьогодні, 24 серпня, у місті Ірпінь встановили перший в Україні пам’ятний знак Силам Територіальної оборони Збройних сил України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку Олександра Маркушина у Facebook.

У дописі мер міста зауважує:

Сьогодні ми зустрічаємо День Незалежності України в українському вільному Ірпені. У наших руках синьо-жовті прапори, ми розмовляємо рідною мовою, ми співаємо національний гімн - голосно, без жодного остраху. І робимо це все уже не так як торік чи кілька років тому – якось автоматично і не задумуючись. Відчуття цінності цього моменту зашкалює. Адже його могло і не бути. Якби не хлопці-добровольці, які першими стали на оборону Ірпеня і зробили усе, щоб вимести ворога із нашого міста.

Далі він сказав, що на честь бійців ТрО в Ірпені встановили перший пам’ятний знак, а також наголосив, що місто втратило 38 захисників.

На кінець Маркушин наголосив:

Ірпінь здобув свою перемогу. Але бій України триває. І ми знаємо за що ми боремося! Ми ніколи не станемо сліпими рабами. Бо незалежність у нашій крові.

Нагадаємо, що з нагоди Дня Державного прапора в Ірпені вшанували пам’ять полеглих бійців за свободу і незалежність України.

Читати "Моя Київщина" у Facebook