#

В Іванківському районі священики вирішили не переходити до ПЦУ

31.01.2019 16:45
В Іванківському районі священики вирішили не переходити до ПЦУ
Священики МП у Іванківському районі

Рішенням зборів духовенства Іванківського району було одноголосно підтримано вірність Українській Православній Церкві Московського патріархату та Митрополиту Онуфрію

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Іоана Токарука у Facebook.

"Відбулось зібрання духовенства Іванківського району. Священники одноголосно підтвердили вірність Українській Православній церкві і Блаженнішому Митрополиту Онуфрію. Слава Богу за все", - написав священик на своїй сторінці.

Проте користувач соцмережі Наталія Мельниченко переконує, що перехід до ПЦУ легко і майже безболісно відбувається в тих релігійних громадах, де сам благочинний при підтримці людей виносить таке рішення.

"Так,може бути тиск на нього з боку РПЦ, але рішення зборів є законом для переходу. У тому випадку, коли частина людей і головне благочинний не мають такого бажання, починаються проблеми. На загальні збори релігійної громади може приїхати делегація у складі різних московських попів з тітушньою, і починається цирк, мета якого зірвати збори. І їм це вдається, як, наприклад, у Вороновиці (Вінницька обл., - ред.)", - повідомила Наталія.

Також вона переконує, що Іванків ще не готовий протистояти такому тиску зі сторони священиків МП та "тітушок".

"В нас ще не сформована та група активістів, які змогли б по-перше ініціювати перехід, по-друге, взяти на себе всю організаційну роботу, по-третє, мати сили в разі от таких от "туристів" забезпечити порядок і довести збори до кінця. Відносно того, чи готова громада перейти до УПЦ. Я не проводила опитування, але мені здається, що однозначно готова", - резюмувала жінка.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: