#

В Обухові банери героїв на Алеї Пам'яті доповнили QR-кодами

10.05.2024 17:28
В Обухові банери героїв на Алеї Пам'яті доповнили QR-кодами
Фото з місця події

Для збереження памʼяті про загиблих на війні героїв на банери полеглих захисників, що розміщені на Алеї Пам'яті в Обухові, додали QR-коди

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на канал Обухів first!

Це інноваційне рішення для збереження памʼяті про загиблих на війні Героїв. Відкрили Алею в грудні минулого року і зараз вона налічує 97 імен наших Захисників. Інформація про кожного полеглого воїна розміщена на офіційному сайті Обухівської громади у розділі "Воїни світла" та інтегрована у QR-код і нещодавно їх додали до банерів кожного Героя.

Як зазначив один з ініціаторів створення Алеї, волонтер Богдан Поліщук, це пов'язано з погодними умовами. Оскільки Алея започатковувалася взимку, наклеювання QR-кодів відклали до настання тепла. Для реалізації цього проєкту опрацьовано великий об’єм інформації. Працівники Відділу інформаційно–аналітичного забезпечення та комунікації з громадськістю Обухівської міськради спілкувались з рідними загиблих, дізнавалися інформацію про їх життя та все ретельно занотовували. Адже Герої не вмирають доти, доки про них пам’ятають.

Нагадаємо, що меморіальну дошку пам'яті відкрили у Гостомелі, на будинку, де проживав захисник Олег Поповичук.

Читати "Моя Київщина" у Telegram