#

В Обухові створили величезний ландшафтний заказник (ФОТО)

23.06.2020 09:36
В Обухові створили величезний ландшафтний заказник (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

Учора, 22 червня, КОДА підтримала подання Василя Володіна про створення ландшафтного заказника місцевого значення "Гора Педина"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Київська обласна державна адміністрація" у Facebook.

Зауважимо, що площа новоствореного заказника складає майже 5 га та відіграє важливу роль для відновлення порушених екосистем, зокрема збереження залишків природної лучно-степової рослинності.

Слід зазначити, що територія заказника є ареалом поширення рідкісних рослин, амфібій та плазунів, що охороняються Додатком ІІ до Бернської конвенції та Рішенням Київської обласної ради від 07.02.2012 № 285-15-VII «Про затвердження Списку регіонально рідкісних, зникаючих видів рослин і грибів, які потребують охорони у Київській області та Положення до нього».

 Створення заповідних об’єктів є найдієвішим методом збереження цінних та типових природних комплексів. Для нас дуже важливо, що така ініціатива виходить від органів місцевого самоврядування, – зазначив Василь Володін.

Нагадаємо, що під час засідання 35-ої сесії КОР було ухвалено зміни до обласної комплексної програми "Здоров’я Київщини" на 2018-2020 роки, відповідно до яких передбачено фінансову підтримку закладів охорони здоров’я Київської обласної ради в сумі 101 млн 400 тисяч гривень


Читати "Моя Київщина" у Facebook