#

В озерах та річках Київщини масово гине риба

23.07.2018 06:44
В озерах та річках Київщини масово гине риба

Зазвичай, риба на водоймах гине від задухи в зимовий час. Нині ж часті випадки загибелі риби й інших мешканців водойм відмічаються в середині літа

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "vyshgorod-life.info".

За інформацією прес-служби Асоціації рибалок України, екологи пояснюють загибель риби тим, що різко зменшується рівень розчиненого у воді кисню. Саме через це і настає задуха. Однак, причина не лише в аномальній спеці (її цього року, по суті, ще не було), а й у непродуманому господарюванні людини, що спричинює екологічні катастрофи.

Від початку року масовий мор риби зареєстрували на Київщині, Харківщині, Миколаївщині, Черкащині, Одещині, Херсонщині, Херсонщині, Полтавщині, в Запорізькій та Житомирській областях.

Причина, на думку О. Чистякова, в тому що, незважаючи на законодавчі акти, прибережна природоохоронна зона забудовується, фактично впритул підходять поля, з яких у дощову погоду змиваються до водойм весь хімобробіток.

Верхній природний шар забруднюється, а саме в ньому живуть мальки і не виживають. Чисельність риби у водоймах катастрофічно падає. За нерадісними прогнозами екологів, до 2050 року риба як вид в українських водоймах може зникнути взагалі.

На думку екологів, і її розділяє Олександр Чистяков, голова Асоціації рибалок України, конче необхідне законодавче регулювання проблеми, що постановить відношення до прісноводних водойм як до стратегічних об’єктів.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: