#

В Українці міське кладовище діє без жодних дозвільних документів (ВІДЕО)

04.02.2019 07:12
В Українці міське кладовище діє без жодних дозвільних документів (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

В Українській міській раді оприлюднили інформацію про стан справ та подальшу діяльність комунального підприємства "Спеціалізоване підприємство "Ритуальна служба Української міської ради"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Української міської ради у Facebook.

"Справжнім відкриттям як для членів виконкому УМР, так і усіх присутніх стала інформація про наявність такого КП у сфері ритуальних послуг взагалі в нашому місті", - йдеться у повідомленні.

Новопризначений директор Володимир Дебеляк вже ознайомився з діяльністю місцевого кладовища, що дозволило встановити дуже багато порушень, які пов'язані з недотриманням законодавчо встановлених вимог до розміщення могил на кладовищі, неправильним обліком захоронень, невірною звітністю тощо.

"Насамперед, до сьогоднішнього часу міське кладовище взагалі НЕ ОФОРМЛЕНО! Як наслідок, Закон України "Про похоронну справу та похоронну діяльність", який встановлює систему гарантій у сфері захоронень та ритуальних послуг НЕ ДІЄ! Всупереч законодавчо встановленим нормам адміністрування кладовищем протягом багатьох років здійснювалося приватним підприємцем на підставі договору про надання послуг, який підписав колишній мер міста. Покладення функцій адміністратора міським кладовищем по договору про надання послуг взагалі НЕ МОЖЛИВЕ!", - зазначили у відомстві.

Також повідомляється, що протягом усього часу грубо порушувалися встановлені законом норми щодо розмірів захоронення, а саме вони були суттєво збільшені, що призвело до втрати значної частки місць на кладовищі. Тому чиновники будуть намагатися належно оформити землевпорядну документацію, погодити тарифи на ритуальні послуги з міською радою.

"В інших містах такого взагалі немає, робота так не організовується. Основна задача – проводити увесь комплекс ритуальних послуг силами міста та місцевих підприємців. Треба належно оформити кладовище, землевпорядну, дозвільну документацію, погодити даний об'єкт зі всіма уповноваженими службами. Усі факти порушень було зафіксовано присутнім на засіданні представником поліції, який зобов'язався внести такі повідомлено до ЄРДР, відкрити кримінальні провадження за означеними фактами та провести ґрунтовне досудове розслідування таких злочинів", - зазначили у міськраді.

Детальніше на відео:

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: