#

В Українці на території ліцею побудували сучасне укриття (ФОТО)

29.03.2024 16:51
В Українці на території ліцею побудували сучасне укриття (ФОТО)
Фото з місця подій

В місті Українка на території Академічного ліцею № 2 побудували ще одне сучасне укриття подвійного призначення

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис голови КОВА Руслана Кравченка.

Укриття повністю облаштоване. Вже після канікул школярі можуть повернутися до повноцінного очного навчання.

Загальна площа укриття – 667 кв.м і воно розраховане на 782 особи.  Це другий об'єкт такої складності будівництва в Українці. 

Сховище будували 8 місяців. Роботи профінансували за кошти міського бюджету.

Укриття – окрема будівля підвального типу. Має подвійне призначення. Під час освітнього процесу буде використовуватися як споруда цивільного захисту для учнів та працівників закладу освіти. У позашкільний час у разі небезпеки укриттям можуть користуватися і інші мешканці. У мирний час цей об'єкт стане спортивним комплексом.

Сховище повністю облаштоване з урахуванням принципів безбар'єрності та доступності для маломобільних груп населення. На даху укриття облаштований багатофункціональний спортивний майданчик з переносними спортивними елементами для занять волейболом та баскетболом. Крім того, об'єкт обладнано потужною системою вентиляції, він має індивідуальний тепловий пункт та резервне живлення. Всі скляні елементи надійно захищені бронебійною плівкою. 

Є все для комфортного перебування тут. Для безперервного навчання дітей від Київської ОВА передали до укриття 50 планшетів.    

Роботу новооблаштованого укриття проінспектував також заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко. 

Голова КОВА написав:

Наше завдання – максимальне підвищення безпеки в закладах освіти. Тому продовжуємо облаштовувати укриття в школах та дитячих садках Київщини. Наразі у освітніх закладах усіх типів та форм власності облаштовано понад 1,2 тис. укриттів. Для забезпечення прозорості, підзвітності та якісного виконання робіт весь процес облаштування укриттів прискіпливо контролюємо. Попри війну діти повинні мати доступ до якісної та безпечної освіти.

Нагадаємо, що у Макарівській громаді почали облаштовувати ще одне укриття в дитсадку.

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: скутер

Немає опису світлини.

Немає опису світлини.

На зображенні може бути: спальня

На зображенні може бути: освітлення

Читати "Моя Київщина" у Facebook