#

В Українці зростають тарифи на водопостачання

02.05.2019 14:56
В Українці зростають тарифи на водопостачання
Фото з мережі Інтернет

З 1 червня у місті Українка зростають тарифи на водопостачання та водовідведення на 37%

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Дніпровський енергетик" у Facebook.

На останньому квітневому засіданні виконавчого комітету Української міської ради затвердили нові тарифи на послуги Українського водопровідно-каналізаційного підприємства.

Згідно з рішенням виконавчого комітету УМР від 1 червня 2019 року тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення збільшуються на 37%:

  • холодна вода + водовідведення було 22,85 грн стало 31,61 грн;
  • водовідведення гарячої води було 12,22 грн, стало 17,47 грн.

Як зазначив директор КП "Водоканал" Віталій Ястремський, зростання тарифів відбувається через здорожчання електроенергії, яка нараховує 30% складової тарифу на водопостачання, а також через збільшення розмірів мінімальної заробітної плати.

"Мінімальна заробітна плата, яку ми можемо запропонувати нашим працівникам, біля 7000 грн. За такі гроші погоджуються працювати або пенсіонери, або морально не стійкі особи", - повідомив Ястремський.

На підтримку збільшення тарифів виступила з промовою секретар міської ради Тетяна Кучер.

"Враховуючи, що це не приватне підприємство, а наше комунальне, прошу підтримати дане рішення… Протягом багатьох років тарифи комунальних підприємств штучно стримувалися, бо це не популярні рішення. Але життя з кожним роком дорожчає, тому це має відбиватися на тарифі. Це сучасні реалії!...", - повідомила Тетяна Кучер.

За підвищення тарифу на послуги "Водоканалу" проголосували усі присутні на засіданні виконкому окрім О.Скшипець, Н.Шевченко, І. Невдобенко.

Нагадаємо, що в Українці триває оновлення піску та підготовка пляжу до літнього періоду.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: