#

В Україні можуть припинити централізоване водопостачання

07.07.2018 14:15
В Україні можуть припинити централізоване водопостачання

Днями "Київводоканал" попередив, що скоро водопостачання в Україні може бути обмежено і навіть припинено

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "LB.ua".

Через зупинку "ДніпроАЗОТ" відсутній хлор для знезараження води.

В середині червня підприємство хімічної галузі "ДніпроАЗОТ", яке виробляє рідкий хлор, котрий вживають водоканали для знезараження питної води, попередив про зупинку виробництва. Через це на водопровідно-каналізаційних підприємствах України виникла складна ситуація зі знезараження питної води.

"На Деяких підприємствах запасів хлору залишилося на термін від тижня до 20 діб", - заявили в "Київводоканалі".

Про ситуацію були проінформовані уряд і Рада національної безпеки та оборони, яких попросили втрутитися і вирішити питання з постачанням хлору.

"Але, на жаль, і досі "ДніпроАЗОТ" не відновив свою роботу. Залишки хлору, які були на момент його зупинки, реалізовані повністю", - повіддомили в "Київводоканалі".

Відзначається, що поставки хлору в цистернах з Румунії дуже проблематичні, оскільки європейські цистерни не можуть змінювати колісну базу, а також повинні мати сертифікацію в Україні. У цистернах хлор для знезараження отримують Київ, Харків, Кривий Ріг, Маріуполь та інші міста.

В "Київводоканалі" заявили, що якщо завод "ДніпроАЗОТ" терміново НЕ відновить роботу, то вже на початку наступного тижня (9 липня) в Деяких регіонах України може бути значно обмежена подача води в централізовану водопровідну мережу, а в Деяких регіонах - повністю припинена.

"ДніпроАЗОТ" - одне з найбільших підприємств хімічної промисловості України, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки країни. 15 червня підприємство зупинили роботу на невизначений термін.

Завод, який протягом 80 років був провідним постачальником мінеральних добрив і виробником дезінфектантів для питної води в Україні, був змушений зупинити роботу через подорожчання природного газу, котрий є сировиною для виробництва і становить близько 80% у вартості продукції підприємства.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: