#

В Україні вводиться кримінальна відповідальність за фото- і відеозйомку переміщень ЗСУ

25.03.2022 09:55
В Україні вводиться кримінальна відповідальність за фото- і відеозйомку переміщень ЗСУ
Фото з мережі Інтернет

Учора, 24 березня, Верховна Рада запровадила в Україні кримінальну відповідальність за фото- та відеозйомку переміщень військовослужбовців, зброї і техніки в умовах воєнного стану

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Урядовий портал.

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт № 7189 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо забезпечення протидії несанкціонованому розповсюдженню інформації про направлення, переміщення міжнародної військової допомоги в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших військових формувань України, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану".

Відтепер  Кримінальний кодекс доповнено статтею 114-2: несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Санкція статті передбачає покарання від 3-х до 12 років позбавлення волі. Таке покарання загрожує за поширення інформації про направлення чи переміщення зброї, озброєння та боєприпасів територією України, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України чи Міністерством оборони України або у офіційних джерелах відповідних відомств країн-партнерів, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану.

За поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, передбачено позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання "Місто-герой" двом містам Київщини – Бучі та Ірпеню.

Читати "Моя Київщина" у Telegram