#

В Українському домі відбувся захід з нагоди річниці визволення Київщини (ВІДЕО)

06.04.2023 16:20
В Українському домі відбувся захід з нагоди річниці визволення Київщини (ВІДЕО)
Фото з місця подій

4 квітня в Українському домі у Києві відбувся урочистий захід з нагоди річниці визволення Київщини від російських загарбників

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

На заході проходило урочисте вручення нагород всім тим, хто брав участь у визволенні Київщини та зробили вагомий внесок в нашу Перемогу. На заході були присутні представники громад Київщини, мери, депутати ВРУ, керівництво МВС, ЗСУ, ДСНС, волонтери та військові, а також українське духовенство.

Державні нагороди за значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті, суверенітету та територіальної цілісності України, а також ордени "За мужність" вручив Заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба. У своєму зверненні він впевнено заявив, що Київщина сьогодні надійно захищена.  

Відзнаки від Міністерства оборони України вручав Перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк. На врученні він висловив свою  вдячність всім тим, хто впевнено тримав свій фронт та стояв на захисті рідної домівки.  

Подяки за особистий внесок у розвиток волонтерського руху, активну благодійну і гуманістичну діяльність та Почесні грамоти вручив тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської ОДА Дмитро Назаренко. Вітаючи він закликав не забувати тих тяжко пережитих часів боротьби для кожного, завдяки чому Київщина сьогодні вільна.

На врученні також була присутня заступниця Київської обласної ради Тетяна Семенова, яка побажала українцям скорішої перемоги та нагородила присутніх відзнаками від Київської обласної ради.  

І чудовим завершенням заходу стала презентація прем’єри фільму "Область героїв". Фільм присвячений всім тим, хто боровся і допомагав Київщині на шляху до її Перемоги.

Нагадаємо, що у Козинській ОТГ встановили меморіальну дошку загиблому захиснику.


Читати "Моя Київщина" у Facebook