#

В Яготинській громаді провели моніторинг цін

16.06.2022 16:20
В Яготинській громаді провели моніторинг цін
Фото з місця події

У вівторок, 14 червня, пройшло засідання, де робоча група міської ради Яготина обговорила моніторинг цін роздрібної торгівлі на окремі соціально значимі види харчових продуктів та товарів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Яготинська міська рада" у Facebook.

Моніторинг в закладах торгівлі проводився членами робочої групи, до складу якої ввійшли представники служб міської ради, держпродспоживслужби, національної поліції.

Аналіз цін проводиться по борошну пшеничному, макаронних виробів з м`яких сортів пшениці та хлібобулочних виробів, круп гречаної та вівсяної, м`яса свинини, яловичини та курятини, молока жирністю до 2,5%, масла вершкового жирністю 82,5%, сметана жирністю до 15%, цукор кристалічний, олія соняшникова, яйця курячі категорії С 1, овочі, нестероїдні протизапальні та антибактеріальні ліки вітчизняного виробництва, бензин марки А-95 та А-92, дизельне паливо, скраплений газ для автомобілів.

На засідання робочої групи було озвучено, що середні ціни на основні продукти харчування по громаді не перевищують або коливаються на рівні середніх цін по Бориспільському району.

Також було скзаано, що з об`єктивних причин відбулось підвищення цін на продукти, а на деякі види продуктів, овочі та паливо різке підвищення до зафіксованого показника станом на 24 лютого 2022 року.

Прийнято рішення про проведення виїзних рейдів до закладів торгівлі розташованих на території Яготинської громади для проведення аналізу ціноутворення, з`ясування причин у разі необґрунтованого підвищення цін.

Нагадаємо, що комісія Яготинської міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняла рішення, де вказано, що купатися та відпочивати на пляжах громади заборонено.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: