#

В Яготинському районі фермер незаконно отримав майже 100 га землі

27.09.2018 14:07
В Яготинському районі фермер незаконно отримав майже 100 га землі

Сьогодні, 27 вересня, у прокуратурі Київщини повідомили про незаконну оренду 92 га землі фермером в межах Капустинської сільської ради Яготинського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Установлено, що земельні ділянки площею понад 92 га, які відносяться до земель сільськогосподарського призначення, передані у 2016 році наказами Головного управління Держгеокадастру у Київській області для ведення фермерського господарства на території Капустинської сільської ради Яготинського району.

Відповідно до вимог Земельного кодексу України фізичні особи мають право на отримання в оренду земельних ділянок для ведення фермерського господарства поза процедурою аукціону, а юридичні особи навпаки, тільки за результатами земельних торгів.

Так, отримання фізичною особою значної площі землі для ведення фермерського господарства спрямоване на штучне збільшення "земельного банку" свого фермерського господарства, засновником і директором якого фізична особа являється з 2013 року, за спрощеною процедурою, без обов’язкового проведення земельних торгів.      

Також, з’ясовано, що будь-яка сільськогосподарська техніка та інші засоби обробітку землі, які б надавали змогу обробляти землю та здійснювати задекларовану діяльність за особою, не зареєстровані, що свідчить про відсутність у фізичної особи намірів та можливості займатися фермерським господарством.

Реагуючи на виявлені порушення, Бориспільська місцева  прокуратура звернулась з позовом до суду щодо скасування наказів  Головного управління Держгеокадастру та визнання недійсними договорів оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: