#

В закладах охорони здоров’я Київщини створено оперативний запас імунобіологічних препаратів

19.07.2018 07:10
В закладах охорони здоров’я Київщини створено оперативний запас імунобіологічних препаратів

У Департаменті охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації з метою ближчої доступності та оперативного отримання необхідних препаратів для осіб постраждалих від укусів змій, осіб з підозрою на правець, сказ, дифтерію, видано наказ від 09 липня 2018 № 525-адм «Про створення оперативного запасу імунобіологічних препаратів в закладах охорони здоров’я Київської області»

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-слубу КОДА.

Вищезазначеним наказом передбачено створення оперативного запасу імунобіологічних препаратів у 7-ми закладах охорони здоров’я Київської області за територіальним принципом.

Базовими закладами визначені:

– Білоцерківська ЦРЛ: надаватиме імунобіологічні препарати медустановам м. Біла Церква, Сквирській ЦРЛ, Ставищенській ЦРЛ, Тетіївській та Володарській ЦРЛ.

– Васильківська ЦРЛ: надаватиме імунобіологічні препарати Фастівській, Обухівській та ЦРЛ Києво-Святошинського району.

– Миронівська ЦРЛ: надаватиме імунобіологічні препарати Ржищівській МЛ, Богуславській, Кагарлицькій, Таращанській та Рокитнянській ЦРЛ.

– Вишгородська ЦРЛ: надаватиме імунобіологічні препарати Ірпінській ЦМЛ, Макарівській, Іванківській, Бородянській, Поліській ЦРЛ та Бучанському КДЦ.

– Березанська МЛ: надаватиме імунобіологічні препарати Баришівській, Згурівській, Яготинській та Переяслав-Хмельницькій ЦРЛ.

Броварська ЦРЛ: надаватиме імунобіологічні препарати Бориспільській ЦРЛ та ЗОЗ м. Славутич.

КЗ КОР «Київська обласна дитяча лікарня»: надаватиме імунобіологічні препарати для лікування дітей Київської області, хворих на дифтерію.

Також, частина імунобіологічних препаратів зберігатиметься на складі КЗ КОР «База спецмедпостачання». Кожен базовий заклад, вичерпавши запаси, матиме змогу звернутися за отриманням додаткових препаратів згідно потреби.

Вищезазначені імунобіологічні препарати надані Посольством Індії в Україні у якості гуманітарної допомоги.
Варто наголосити, що, зокрема, завдяки наявності дифтерійного анатоксину, наданого гуманітарною допомогою, у КЗ КОР «Київська обласна дитяча лікарня» вдалося вчасно надати необхідну медичну допомогу підлітку з Ірпінського району, у якого було запідозрено, а пізніше підтверджено лабораторними дослідженнями захворювання на дифтерію.

За інформацією МОЗ, за перше півріччя 2018 року в Україні зареєстровано вже 4 випадки захворювання на дифтерію.

Департамент охорони здоров’я Київської облдержадміністрації наголошує на необхідності вакцинації згідно календаря щеплень. Просимо сімейних лікарів бути пильними, проводити роз’яснювальні роботи з батьками щодо необхідності вакцинації їхніх дітей та, зокрема, дотримуватись плану вакцинації дорослого населення.

Нагадуємо, що вакцина не є стовідсотковим захистом від хвороби, проте антитіла, які виробляються в організмі людини після введення вакцини зумовлюють легший перебіг захворювання, а відтак, дають людині шанс на одужання.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: