#

"Велике будівництво" за 3 роки оновить ключові маршрути Чорнобильської зони, – Кубраков (ФОТО)

19.04.2021 11:57
"Велике будівництво" за 3 роки оновить ключові маршрути Чорнобильської зони, – Кубраков (ФОТО)
Фото з місця події

У рамках програми "Велике будівництво" Укравтодор за три роки планує оновити дорогу Чорнобильської зони

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Олександра Кубракова у Facebook.

За словами голови відомства Олександра Кубракова, планують привести до ладу популярні туристичні маршрути та забезпечити нормальний доступ до Чорнобильської зони відчуження.

Роботи у рамках програми Президента "Велике будівництво" вже розпочалися на 40 км ділянки від КПП "Дитятки" до "Прип'яті", а також на під'їзді до ЧАЕС. Ремонт мають завершити у 2021 році, до 35-ої річниці Чорнобильської катастрофи.

За роки після катастрофи дороги тут точно не були у пріоритеті. Минулого року Укравтодор взяв на свій баланс майже 200 км доріг у Зоні відчуження, –  додав Кубраков.

Він також розповів, що в період з 2015 до 2019 року кількість туристів до зони збільшилася з 8 до 124 тисяч, із них майже 80% – іноземці.

Крім цього, з 2018 року на території Зони працює перша сонячна електростанція SolarChernobyl. Низка українських та міжнародних інвесторів розглядають можливість будівництва нових сонячних електростанцій, адже територія має як доступну землю, так і необхідні потужності для транспортування електроенергії.

Голова Укравтодору наголосив, що оновлення основного туристичного маршруту в Зоні відчуження, – це ще один символ відродження заданих територій.

Варто зазначити, що раніше заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко розповів про цілі президентської програми на 2021 рік. За його словами, за рік планується відремонтувати, реконструювати та побудувати 6500 км доріг та 245 штучних споруд, в тому числі мостів.



Читати "Моя Київщина" у Telegram