#

Віцеканцлер та Посол Німеччини відвідали Славутич

04.04.2023 14:40
Віцеканцлер та Посол Німеччини відвідали Славутич
Фото з місця подій

Учора, 3 квітня, Віцеканцлер та Посол Німеччини відвідали Славутич

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" за покликанням на пресслужбу Славутицької міської ради.

Місто відвідали Віцеканцлер Німеччини, Федеральний міністр економіки та захисту клімату Роберт Габек та Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен.

На Центральній площі міста делегація поспілкувалася із славутичанами, які розповіли, як місто виживало у період ворожого оточення і про акцію супротиву окупанту 26 березня, славутицьких воїнів-захисників.

Гості вшанували і пам’ять Героїв-чорнобильців та поклали квіти до меморіального знаку. Їх зацікавлення також викликала виставка робіт славутицьких художників та учнів Дитячої школи мистецтв "І буде весна…".   

Роберт Габек та Анка Фельдгузен з міським головою Юрієм Фомічевим поговорили про роботу персоналу Чорнобильської АЕС, про кількість та умови проживання у місті внутрішньо переміщених осіб, про українсько-німецьке партнерство, розвиток альтернативної енергетики, залучення інвестицій. Також міський голова представив напрацьовані проєкти розвитку Славутича.

Гості поспілкувалися ще з дружинами військовополонених військової частини 3041, які звернулися до Віцеканцлера Німеччини з проханням долучитися до звільнення їх чоловіків. 

Також відбулася зустріч з адміністрацією ЧАЕС та працівниками станції, які пережили російську окупацію у лютому-березні 2022 року.

Роберт Габек написав у своєму Instagram:

Рішучість людей протистояти ворогу та дати Україні майбутнє вільної країни прослідковується всюди, у всіх розмовах і ми не припиняємо підтримувати Україну в цьому: грошима, зброєю, допомогою у відбудові. Це моє послання для всіх українців.

Нагадаємо, що очільники населених пунктів Польщі привезли допомогу в Бучу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook