#

1 до 15: підсумки загиблих українців та москалів за два дні війни

26.02.2022 11:10
1 до 15:  підсумки загиблих українців та москалів за два дні війни
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 26 лютого, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко поінформував, що за оперативними даними, від рук загарбників загинуло 198 людей, з них 3 дітей, 1115 поранених, з яких 33 дитини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис Віктора Ляшка у Facebook.

У той же час, радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк повідомив, що станом на ранок внаслідок вторгення російських військ в Україну було вбито 3,5 тис. і взято в полон 200 окупантів. 

Подоляк зазначив: 

Якщо б показати обличчя тих людей, які прийшли вбивати. Саме вбивати. Якщо показати ці обличчя, то тоді Росія буде розуміти, що вона робить в Україні і хтот є ініціатором війни. Тут питання в іншому: російські ЗМІ не будуть показувати нічого. В Росії досі, на третій день боїв по всій території України, вважають, що пан Путін з генеральним штабом проводять локальну операцію в Донецькій та Луганській областях, що воюють на маленькому клаптику української землі.

Віктор Ляшко запевняє, що медична система продовжує працювати, міністерство зі свого боку робить можливе і не можливе для того, щоб у лікарнях було все необхідне. Міністр зауважив:

Навіть, якщо це питання не війни, а наприклад, COVID-19, який теж ніде не зник, і пацієнтам в реанімації все ще потрібен кисень. І як би окупанти нам не заважали, ми намагаємось оперативно підвозити кисень до лікарень, домовляємось із перевізниками, забезпечуємо логістику, аби кожен пацієнт отримав допомогу, бо ми єдині і так має бути!

Ляшко наголосив, що жодна лікарня не зачинилася, всі працюють і надають медичну допомогу:

Ніхто не злякався і всі мужньо дивимось в очі ворогу. Ми на своїй землі! Ми боронимо свої сім’ї. Кожен на своєму місці, як вміє.

Також міністр повідомив, що вчора у Херсоні, під обстрілами, в одному із пологових будинків облаштованому у бомбосховищі народилось два хлопчики. Ляшко підсумував:

Життя йде, ми народжуємо дітей і нас ніхто не здолає!

Нагадаємо, що фонд "Повернись живим" закликає українців за нагоди робити фото та записувати відео з мертвими окупантами та присилати на електронну пошту організації.



Читати "Моя Київщина" у Telegram