#

Військовому рф повідомили про підозру за звірські знущання над жителями Вишгородщини

03.11.2022 13:00
Військовому рф повідомили про підозру за звірські знущання над жителями Вишгородщини
Фото злочинця з рф

Поліція Київщини повідомила про підозру військовослужбовцю армії російської федерації, який бив, грабував, тероризував мирних жителів Вишгородського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Поліція Київської області" у Facebook.

23 березня, під час окупації Вишгородського району, солдати армії росії безпідставно зупинили цивільне авто Deo Lanos. Водія та пасажирів поставили навколішки, знущалися і принижували. 

Керівник поліції Київщини розповідає:

Били прикладом автомату 41-річного водія, жорстоко і безпідставно його допитували, розбили телефон. Далі наставляли автомат і лякали  розстрілом, намагаючись вибити дані, про які цивільні люди і гадки не мали. Називали цивільних "нациками" та "Бандерами".

Завдяки ефективній взаємодії з громадськістю, проведенню слідчих дій, поліцейським вдалося встановити двох військовослужбовців причетних до даного безчинства. 

Андрій Нєбитов додав:

Один із катів - 36-річний єфрейтор з міста Чита із Забайкальського краю. Белику Базаржапову, старшому механіку окремої мотострілкової бригади з Бурятія, збройних сил рф ми оголосили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни. Надалі він буде оголошений в міжнародний розшук.

Досудове розслідування здійснюється за матеріалами відділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Київській області.

За цим фактом слідчі Київщини, за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури, повідомили особі про підозру щодо порушення законів та звичаїв війни [ч. 1 ст.438 ККУ]. Фігуранту загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 31 жовтня в селі Обуховичі Іванківської ОТГ 36-річний чоловік із цивільною дружиною та її матір’ю розпивали спиртні напої.

Читати "Моя Київщина" у Telegram