#

Військовослужбовці 72-ї бригади взяли у полон російського повітряного терориста

20.06.2022 15:05
Військовослужбовці 72-ї бригади взяли у полон російського повітряного терориста
Чоловік, який робив вильоти на бомбардування українських міст

У суботу, 18 червня, воїни 72-ї ОМБр імені Чорних Запорожців зі старого зенітно-ракетного комплексу "Игла" збили під Світлодарськом штурмовик Су-25

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Цензор. Нет", це розповів Юрій Бутусов.

Варто зауважити, що про дану подію ми повідомляли раніше, але тоді не було відомо, що військові взяли у полон рашиста.

За словами Бутусова, полоненим виявився майор ПКС РФ Андрій Володимирович Федорчуков, який на допиті зізнався, що є найманцем приватної військової компанії "Вагнер", та бере участь у вбивстві українців за зарплату найманця – 205 тисяч рублів на місяць.

Федорчуков на допиті зазначив, що метою його атаки був ротний опорний пункт ЗСУ. Раніше він робив вильоти на бомбардування українських міст.

Бутусов зауважив:

З цікавого - російська авіація має великі проблеми з навігацією. У Федорчукова був із собою навігатор "Гармін", і смартфон із програмою "Пронебо", щоб мати більш точну навігцію, ніж бортові навігаційні засоби ПКС РФ. Не довіряють своєму "Глонас", все б ним американським користуватися. Цікаво, скільки "Гармінів" використовується ЗС РФ і чи американці можуть відстежити їх пересування? Це були б цінні дані.  

Крім того, він зазначає, що також важливо, що через великі втрати бойових літаків і вертольотів ЗС РФ почали наймати льотчиків, яких у них уже не вистачає. Зрозуміло, полонений найманець "Вагнера" ​​- це важливий приз. Варто показати, до яких страшних наслідків призводить російський повітряний терор.

Читати "Моя Київщина" у Facebook