#

Викрадачам підприємця із Святопетрівського обрали запобіжні заходи

16.01.2019 15:21
Викрадачам підприємця із Святопетрівського обрали запобіжні заходи
Фото з мережі Інтернет

Подільський районний суд міста Києва обрав запобіжні заходи двом чоловікам, які були затримані за підозрою у замовленні та організації викрадення підприємця на Київщині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Так, 56-річному екс-працівнику СБУ, який проживає на тимчасово окупованій території Донецької області, суд обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці.

Йому інкримінують ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 263 КК України (викрадення людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб та незаконне зберігання зброї).

30-річному сину підозрюваного, який виявився співучасником злочину, суд обрав цілодобовий домашній арешт з електронним засобом контролю, що є найсуворішим запобіжним заходом за інкримінованою йому статтею Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вказані особи підозрюються в організації викрадення родича, який проживає на Київщині, з метою змусити його переоформити на нових власників бізнес та майно, що залишилось на тимчасово окупованій території Донецької області.

Для здійснення злочинного плану підозрювані підшукали виконавця, який за 3 600 доларів США погодився здійснити злочин.

Нагадаємо, що 10 січня у мережі повідомили про викрадення людини у селі Святопетрівське. Проте згодом у поліції повідомили, що викрадення було інсценоване та здійснено за добровільної згоди потерпілого.

А вже 13 січня 2019 року, після передачі виконавцю другої частини обумовлених коштів, замовників злочину затримали правоохоронці. Слідство у кримінальному провадженні триває.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: