#

Вилучених у аеропорту "Бориспіль" контрабандних птахів випустили на волю (ФОТО)

19.01.2019 10:16
Вилучених у аеропорту "Бориспіль" контрабандних птахів випустили на волю (ФОТО)

Загиблі щиглі, яких вилучили у контрабандиста в "Борисполі", могли померти через переповнені клітки

Про це в ефірі "112 Україна" повідомила начальник управління біорізноманіття Міністерства екології Анна Богданович, передає інформаційний портал "Моя Київщина".

Мінекології в результаті обстежень з'ясувало, що птахи були виловлені з дикої природи, тому було прийнято рішення випустити щиглів. Однак 67 птахів загинуло. Це могло стати результатом переповнених кліток.

"67, на мою думку, загинули від того, що були перенаповнені ці клітки. Тому вони залишилися, як речовий доказ на митниці і будуть належним чином представлені як факт. Хто буде покараний? На мою думку, в першу чергу, були порушені умови транспортування птахів. Даних про спільників немає", - сказала Ганна Богданович.

Також вона повідомляє про те, що в момент випуску птахів на свободу, близько 80% відразу вилетіло. У клітках залишилися тільки ті птиці, які були мокрими. Це пов'язано з тим, що клітини були переповнені. Також відомо, що ці птахи є видом сім'ї в'юркових і вони охороняються Пермської конвенцією.

Нагадаємо, прикордонники в Борисполі не пропустили і вилучили живий вантаж у вигляді 1 600 щиглів. Їх намагалися незаконно вивести з України в Йорданії.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: